Novosti

24
4/2020

VAŽNA OBAVIJEST: ZA VIKEND 25.04. – 26.04.2020. ZABRANJEN ulaz vozilima na područje Donjeg Kamenjaka i medulinskog arhipelaga

Temeljem preporuke i u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije te radi povećanog rizika od nedozvoljenih okupljanja, Stožer civilne zaštite Općine Medulin donio je odluku kojom zatvara ulaz za vozila na područje značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag. Ulaz će biti zatvoren 25. i 26. travnja 2020. godine. Ova mjera donosi se u cilju smanjenja rizika od širenja zarazom COVID-19, odnosno „koronavirusom“ te u skladu s Odlukom o nedozvoljenom okupljanju ljudi. Ulaz u navedenom periodu bit će dozvoljen samo biciklistima i pješacima.

Nadalje, Stožer civilne zaštite Istarske županije najavio je strože kontrole okupljanja ljudi na otvorenom prostoru kao i u prostorima trgovačkih centra i tržnica. U cilju sprečavanja potencijalnih opasnosti Stožer civilne zaštite Istarske županije naložio je zabranu loženja vatre na otvorenom prostoru i roštiljanje, kako na za to predviđenim mjestima, tako i na neuređenim mjestima, osim unutar okućnice obiteljskog doma.