Politika privatnosti

Ova pravila privatnosti opisuju na koji se način podaci prikupljaju, koriste i dijele kada koristite našu Internet stranicu.

Tko smo mi?

Javna ustanova Kamenjak, Selo 120, Premantura, 52100, Hrvatska, , OIB: 09968170983 kao voditelj obrade osobnih podataka, brinemo o Vašoj privatnosti i zaštiti Vaših osobnih podataka. U tu svrhu donijeli smo ova Pravila privatnosti kako bismo Vas informirali o načinima sakupljanja i obrade osobnih podataka.

Zaštita osobnih podataka

Primjenjujemo prikladne administrativne, tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke koji su pod našom kontrolom od neovlaštenog pristupa, prikupljanja, korištenja, otkrivanja, kopiranja, prepravljanja ili stavljanja na raspolaganje. Sve informacije koje nam date su čuvane na sigurnim poslužiteljima. Vlastite zaposlenike educiramo po pitanju zaštite osobnih podataka i procedura te dopuštamo samo ovlaštenim zaposlenicima pristup Vašim osobnim podacima. Također, poduzimamo potrebne mjere kako bi osigurali da svaki pružatelj usluga, kojega uključimo u obrađivanje Vaših osobnih podataka u naše ime, poduzme tehničke i organizacijske mjere za zaštitu takvih osobnih podataka.

Osobni podaci koje prikupljamo

Slanjem upita za rezervacijom pomoću naše web stranice https://kamenjak.hr/hr ili pomoću kontakt obrasca, prikupiti ćemo samo one informacije koje nam dostavite, a to su:

  • ime i prezime, 
  • -adresa, 
  • adresa elektroničke pošte 
  • telefonski broj. 

Ovakvu vrstu prikupljenih informacija nazvat ćemo „Informacijama upita. 

Kada posjetite našu web stranicu https://kamenjak.hr/hr, mi ćemo automatski prikupiti informacije o vašem uređaju, uključujući naziv Internet preglednik, IP adresu, vremensku zonu i pojedine kolačiće koji su već prisutni na Vašem uređaju. Dodatno, kako pregledavate stranice, prikupit ćemo informacije o tome koje stranice otvarate, koliko se na njima zadržavate i kojim terminima pretrage ste došli na pojedinu stranicu. Ovu vrstu prikupljenih informacija nazvat ćemo „Informacije o uređaju“. 

Informacije o uređaju prikupljamo koristeći sljedeće tehnologije:

„Kolačići“ - to su datoteke pohranjene na Vašem uređaju koje često sadrže anonimni jedinstveni identifikator, za više informacija o kolačićima, i o tome kako ih isključiti, posjetite http://www.allaboutcookies.org/ 

„Log datoteke“ - to su datoteke pohranjene na internetskom serveru u koje se spremaju podaci o IP adresi, vremenu posjete, Internet pregledniku, pružatelj internetskih usluga i internetskoj stranici s koje ste došli na naše stranice.

„Web beacons“, „tags“, and „pixels“ – to su datoteke koje služe za praćenje pregledavanja internetskih stranica.

Kada govorimo o osobnim podacima u ovim pravilima privatnosti, govorimo o informacijama o uređaju i informacijama upita.

Kako koristimo vaše osobne podatke?

Sve informacije koje nam pošaljete u upitu, koristiti ćemo kako bi Vas mogli kontaktirati i odgovoriti Vam na Vaša pitanja.

U slučaju kada dobijemo Vašu privolu da koristimo Vaše osobne podatke, tada ćemo Vam, poslati ponudu za koju smatramo da bi Vam mogla biti od interesa. 

Informacije o uređaju koristimo isključivo na temelju vaše privole o obradi takvih osobnih podataka. Informacije o uređaju u tom slučaju koristimo kako bi smanjili rizik prijevare, unaprijedili i optimizirali iskustvo korištenja naše web stranice te kako bi pospješili izvedbu naših reklamnih kampanja. 

Osobni podaci djece

Suglasnost za korištenje osobnih podataka ne može nam dati osoba mlađa od 16 godina. Kako bi se osoba mlađa od 16 godina prijavila kroz registracijsku formu, tražiti ćemo suglasnost roditelja ili skrbnika prije prikupljanja osobnih podataka ili kada je to potrebno zbog primjenjivih zakona i propisa.

Ukoliko ste mlađi od 16 godina, molimo Vas da pogledate uvjete ove Politike o privatnosti sa svojim roditeljima ili skrbnikom kako biste bili sigurni da ih razumijete i prihvaćate.

Ukoliko internom analizom zaključimo da smo prikupili podatke od osobe mlađe od 16 godina bez suglasnosti roditelja ili skrbnika, podaci mogu biti izbrisani iz naših sustava.

Zadržavanje osobnih podataka

vaše podatke nećemo zadržavati duže nego što je potrebno za ispunjenje svrhe za koju su prikupljeni. Iznimno ćemo vaše osobne podatke zadržati i dulje ako je to nužno radi poštivanja zakonske obveze ili naših obveza kao voditelja obrade

Prava ispitanika

  • Pravo na pristup - možete zatražiti informaciju obrađuju li se vaši osobni podaci, a ako se obrađuju, imate pravo zatražiti pristup i informacije o obradi.
  • Pravo na ispravak - imate pravo od nas bez odgađanja ishoditi ispravak netočnih i dopunu nepotpunih osobnih podataka.
  • Pravo na brisanje - imate pravo postaviti zahtjev za brisanje svojih osobnih podataka. U slučaju opravdanosti zahtjeva i ako nas zakonska regulativa ne obvezuje na pohranu podataka,  podaci će biti izbrisani bez nepotrebnog odgađanja. Ukoliko postoje razlozi koji nas onemogućuju ili ograničavaju u udovoljavanju zahtjeva, o tome ćemo vas u najkraćem roku obavijestiti u odgovoru na zahtjev.
  • Pravo na ograničenje obrade - imate pravo od nas zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka ako osporavate točnost tih podataka, (na razdoblje kojim nam se omogućuje provjera točnosti osobnih podataka), ako je obrada nezakonita pri čemu se protivite brisanju podataka, ako ste uložili prigovor na obradu vaših podataka te ako podaci nama više nisu potrebi i možemo ih izlučiti, ali su potrebni vama za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva te stoga želite da iste i dalje pohranjujemo. Imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka koda se ona temelji na našem legitimnom interesu.
  • Pravo na povlačenje privole - u slučaju kada  podatke obrađujemo na temelju privole, tada istu privolu možete  u svakom trenutku povući bez da to utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli.
  • Pravo na pritužbu i prigovor - imate pravo podnijeti pritužbu i prigovor u vezi s obradom osobnih podataka.

Dijeljenje Vaših osobnih podataka

Koristimo Google Analytics kako bi istražili na koji način posjetitelji koriste naše internetske stranice.

Više o tome kako Google postupa s vašim osobnim podacima možete pročitati ovdje: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Također možete isključiti dijeljenje vaših osobnih podataka s Google Analytics-om ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Međunarodni prijenos informacija

Prilikom obrade osobnih podataka, iste nećemo prenositi u druge države.

Naplata kreditnih kartica

WSPay nastupa kao izvršitelj za provođenje autorizacije i naplate koristeći osobne podatke zaposlenika. WSPay s osobnim podacima postupa kao izvršitelj obrade te s osobnim podacima postupak u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka donesenoj od strane Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PVI DSS L1 regulative o zaštiti upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše moguće stupnjeve zašite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima. WSPay osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate. 

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera, a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Unaprjeđenje i dodatno oglašavanje

U pojedinim slučajevima možemo, na temelju privole ispitanika, koristiti osobne podatke kako bi našu marketinšku situaciju prilagodili na način kako bi korisniku bila zanimljiva i relevantna. Za više informacija kako ciljano oglašavanje djeluje, posjetite ovu stranicu: http://www.networkadvertising.org/understandning-online-advertising/how-does-it-work

Ciljano oglašavanje možete onemogućiti ili prilagoditi na donjim poveznicama:

- Facebook: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

- Google: https://www.google.com/settings/ads/anonymous

- Bing: https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/polcies/personalized-ads 

Izmjene

Ponekad možemo izvršiti izmjenu Pravila privatnosti na način da bolje odgovaraju našoj poslovnoj praksi kao i zakonskim i regulatornim razlozima. U tom slučaju, pratite Pravila o privatnosti na našoj web stranici za eventualne izmjene.

Kontaktirajte nas

Za bilo kakve dodatne informacije, prigovor ili ukoliko želite iskoristiti neko vaše pravo koje vam je zajamčeno Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka, slobodno kontaktirajte našeg službenika za zaštitu osobnih podataka putem e-mail adrese: info@istragdpr.hr 

Relevantni pravni akti:

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka - https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HR/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&qid=1462363761441&from=HR

Zakon o provedbi opće uredbe o zaštiti osobnih podataka - https://www.zakon.hr/z/1023/Zakon-o-provedbi-Op%C4%87e-uredbe-o-za%C5%A1titi-podataka

Zakonodavni okvir: https://azop.hr/zakonodavni-okvir 

Ova Pravila privatnosti stupila su na snagu: 01.kolovoz 2020. godine

KLASA:140-09/20-01/01

URBROJ:2168/02-53/02-20-2