Kašteja

Područje prekriveno šumskim kulturama alepskog bora.

Privatni arboretum Paula Kupelwiesera

Početkom 20. stoljeća austrijski magnat Paul Kupelwieser, koji je bio vlasnik otočja Brijuni, kupio je i dio medulinskog priobalja zajedno s poluotokom Kašteja. Još tada su bile prepoznate iznimne krajobrazne vrijednosti ovog područja, a od 1996. godine poluotok je zaštićen u kategoriji park-šume.

Područje je prekriveno šumskim kulturama alepskog bora (Pinus halepensis) i crnog bora (Pinus nigra), posebnih vizualnih i mikroklimatskih vrijednosti za prostor naselja Medulin.

Miris bora, miris mora

Iako je na području tijekom cijele godine aktivan autokamp, ono je idealno za šetnju i boravak u prirodi. Šetnica u najjužnijem dijelu park šume ponudit će vam edukativne tabele koje opisuju ovo područje, a sama šetnja uz mirise mora i bora te posolice po licu, pozitivno će utjecati na vaše zdravlje, ali i raspoloženje. Kao svaka druga šuma, i Kašteja nudi plodove koji su ljudima korisni. Odavno su poznata ljekovita svojstva borova koji obiluju vitaminom C te se tako čaj od borovih iglica preporuča za ublažavanje simptoma prehlade.