Volontiranje na Kamenjaku

Volontiranje na Kamenjaku

Dragi volonteri, ukoliko volite sunce, primorski krajolik, miris mora i okus soli, pridružite nam se na Kamenjaku kroz jedan od volonterskih programa. Iako je poluotok Kamenjak zaštićeno područje prirode, ujedno je i jedno od izrazito popularnih ljetnih turističkih odredišta. Održavanje područja i upravljanje posjetiteljima dvije su izrazito važne karike u lancu koji predstavlja upravljanje zaštićenim područjem. Uključi se i ti u očuvanje najsjevernijeg sredozemnog dragulja!

Volontiranje je aktivnost koja se izvršava u korist čitavog društva i zemlje, a doprinosi društvenom razvoju, građanskom sudjelovanju, socijalnoj koheziji i socijalnom uključivanju, a uz to se razvijaju osobna iskustva, znanja, povjerenje te povezanost sektora zaštite prirode i javnosti.

Zelena patrola Kamenjaka

Informator posjetitelja

Komunikativan/na si i voliš raditi s ljudima? Trebaš li steći iskustvo ili komunikacijske vještine? Voliš raditi u prirodi i doprinositi njezinoj zaštiti? Informiranje posjetitelja jedna je od ključnih karika koja povezuje turizam i zaštitu prirode. Postani i ti dio nje!