Novosti

17
4/2020

VAŽNA OBAVIJEST: ZA VIKEND 18.4. – 19.4.2020. ZABRANJEN ulaz vozilima na područje Donjeg Kamenjaka i medulinskog arhipelaga

Temeljem preporuke i u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije i povećanog rizika za nedozvoljena okupljanja, Stožer civilne zaštite Općine Medulin donio je odluku kojom zatvara ulaz za vozila na područje značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag. Ulaz će biti zatvoren 18. i 19. travnja 2020. godine. Ova mjera donosi se u cilju smanjenja rizika od širenja zarazom COVID-19, odnosno „koronavirusom“ te u skladu s Odlukom o nedozvoljenom okupljanju ljudi. Ulaz u navedenom periodu bit će dozvoljen samo biciklistima i pješacima.

Nadalje, Stožer civilne zaštite Istarske županije najavio je strože kontrole okupljanja ljudi na otvorenom prostoru kao i u prostorima trgovačkih centra i tržnica. U cilju sprečavanja potencijalnih opasnosti Stožer civilne zaštite Istarske županije naložio je zabranu loženja vatre na otvorenom prostoru i roštiljanje, kako na za to predviđenim mjestima, tako i na neuređenim mjestima, osim unutar okućnice obiteljskog doma.