Info

Sjedište JU Kamenjak

U laz na područje značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag naplaćuje se tijekom ljetnih mjeseci. Na područje se ulazi kroz dva ulazno/izlazna punkta, a naplaćuje se samo za motorna vozila dok biciklisti i pješaci ne plaćaju ulaz. Na ulazno/izlaznom punktu Rupine, do kojeg se dolazi nakon što se prođe kroz selo Premantura, može se ući isključivo uz posjedovanje pretplatničke (prepaid) ulaznice.

U laznice se mogu kupiti na ulazno/izlaznom punktu Paredine te u turističkim agencijama Mareta tours, Koralina, J.E.M. Trade, Sol Deus u Premanturi i Albatours u Puli. Tijekom ljetnih mjeseci otvoren je i prodajni punkt na početku mjesta Premantura, u blizini sportskog igrališta. Do punkta Paredine dolazi se odvajanjem sa glavne ceste neposredno nakon ulaska u selo Premantura, a na tom je ulazu moguće ući uz plaćanje ulaznice te uz posjedovanje pretplatničke ulaznice. U zaštićenim područjima značajni krajobraz Gornji Kamenjak i park šuma Soline ulaz je slobodan za pješake i motorna vozila, dok je za područje park šume Kašteja ulaz slobodan za pješake te za motorna vozila u vlasništvu mještana Općine Medulin.

R adno vrijeme naplatnih punktova za ulaz na područje Donjeg Kamenjaka i medulinskog arhipelaga: 7 – 21 sat. Svi posjetitelji moraju napustiti područje Donjeg Kamenjaka i medulinskog arhipelaga do 22 sata.


Više o cijenama ulaznica za područje značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag možete pronaći u odjeljku Cjenik