Edukacija

Dino park

J edna od važnijih djelatnosti Javne ustanove Kamenjak je edukacija. U sklopu radionica i programa koje Ustanova organizira nastojimo utjecati na svijest i ponašanje sudionika radionica, od djece vrtićke dobi pa sve do pripadnika starije populacije. Osnovni je cilj radionica i programa prenijeti znanje o zaštićenim područjima koji su pod nadzorom Ustanove te kroz istraživanje, timski rad i interakciju sa prirodom pružiti informacije za potpuno razumijevanje prirode i vrijednosti zaštićenih područja.

Dino park

Osim radionica, Ustanova organizira i cjelogodišnji program stručnog vođenja po području Donjeg Kamenjaka za sve zainteresirane te stručno vođenje za strane goste na engleskom jeziku.

U ljetnim mjesecima organiziraju se ljetne radionice raspoređene po temama „Morska obala i plićak“, „Posidonia oceanica i njezini stanovnici“ te „Mali čuvari okoliša“. Za osnovnoškolce sa područja Općine Medulin organizirat će se cjelogodišnje radionice,“Mali čuvari prirode“ koje će se odvijati jednom tjedno u prostorijama Ustanove.

Detaljan opis radionica nalazi se u priloženim datotekama, a za ugovaranje termina radionica ili programa možete se javiti na e-mail adresu edukacija@kamenjak.hr.

Dino park

Radionice :