Donji Kamenjak

Donji Kamenjak je poluotok duljine 3.400 metara i širine između 500 i 1.600 metara. Odlikuje se vrlo razvedenom obalom s više od 30 slikovitih uvala, koju oplakuje kristalno bistro i čisto more. U sklopu arhipelaga nalazi se 11 nenastanjenih otočića.

Javna ustanova Kamenjak

Naša ustanova upravlja značajnim krajobrazom Donji Kamenjak i medulinskim arhipelagom. Osim spomenutim područjem, Ustanova upravlja i sljedećim zaštićenim područjima:

Lokacija

Kako doći na Kamenjak

Kamenjak se nalazi na samom jugu Istre, u sklopu mjesta Premantura koje je udaljeno 10ak kilometara od Pule. Iz Premanture do Kamenjaka možete doći automobilom, biciklom ili brodom. Ulaz na područje zaštićenog krajolika naplaćuje se za vozila, dok je ulaz za bicikliste i pješake besplatan.

Vidi upute

Informacije za posjetitelje

Saznajte više o relevantnim informacijama za posjet Kamenjaku, radno vrijeme, cijene ulaznica, ponudu sadržaja, kao i pravila ponašanja kojih se svaki posjetitelj striktno dužan pridržavati.

Više informacija

Što raditi na Kamenjaku?

Osim doživljaja iskonske prirode, posjetitelj na Kamenjaku može aktivno doživjeti područje svim osjetilima kroz šetnje edukacijsko-poučnim stazama, koristeći sportske sadržaje, te opuštajući se uz sadržaje neke od brojnih uvala.

Što raditi na Kamenjaku

Parkiranje I Uslužni Objekti

Parkiranje i uslužni objekti Mapa Donjeg Kamenjaka

Parkirne zone, info punktovi, suvenirnica, ugostiteljski i sanitarni objekti

Za Avanturiste

Za avanturiste Biciklističke staze

Biciklističke staze sa ucrtanim oznakama